9 Ağustos 2010 Pazartesi

DONDURMALI İRMİK HELVASI


  Sıcaklar bunaltıcı, mutfağa girmek gelmiyor insanın içinden, serin lezzetler arıyor damaklar.Bu yüzden genellikle sade olarak yediğimiz irmik helvasını dondurmalı yemeye ne dersiniz?Buyrun tarife...

   MALZEMELER

1 su bardağı irmik

4 yemek kaşığı tereyağ

2 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı ceviz içi

dondurma



   YAPILIŞI

   Teflon tencerede tereyağı eritin içine irmiği ve cevizi katın.İrmiklerin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.Bu kavurma işlemi biraz uzun sürecektir.

   İrmiği kavururken diğer yandan sütü bir tencereye alıp içine şekeri katın.Karıştırarak şeker eriyene kadar ocakta tutun.Süt ılımış olacak, kaynatmayacağız.

    İrmikler istediğiniz renge gelince, sütünü ekleyin, kısık ateşte pilav gibi pişirin.Sütün tamamını çekince biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatın 10-15 dk demlendirin.


   Helva soğuyunca suyla hafifçe ıslattığınız kasenin içine kaşık yardımıyla helvadan koyun.Kenarlarını iyice kaseye bastırarak yapıştırın ortasını açın.Ortasına istediğiniz çeşit bir top dondurma koyun (Ben vişneli tercih ettim)Dondurmanın üzerini de helvayla kapatın ve dikkatlice servis yapacağınız tabağa ters çevirerek koyun.Dondurmanın erimemesi için hemen afiyetle tüketin.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok iyi fikir:) Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık .ama o helvayı yapmak için bile mutfağa girecek halim yok bu aralar :) havalar serinleyince inşallah..

Cafe Pepela dedi ki...

off :) Gülüm enfes görünüyor,ellerine sağlık,dondurmalı helva bence süper bir buluş,geçen seneden beri müptelasıyım.
Ayrıca genelde vanilyalı kullanıyoruz dondurmayı,farklı görünüyor o yüzden.Ne tatlı bir renk,mmmm neli bu dondurma:)
Muhabbetle.. Afiyet ola

anneanneninemekleri dedi ki...

OHHH ne güzel olmuş gerçekten gizemli bir tat olmuş.Ellerinize sağlık.

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

bayılırım irmik helvasına, hele bir de dondurmalı olursa ofki ne offf...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer