20 Mayıs 2010 Perşembe

SOSLU TAVUK



      Resimde gördüğünüz pilav bana ait, soslu tavuklar ise sevgili eşimin eseri.Benim gibi kırmızı et değilde beyaz eti tercih ediyorsanız, yaklaşan yaz günlerinde piknikte, bahçede balkonda ya da  iyi bir aspiratörünüz varsa mutfakta bu tavuklardan bol bol pişirin afiyetle yiyin.Sosundan dolayı olsa gerek tavuklar pişerken yayılan müthiş  koku insanın iştahını daha da açıyor.Yiyen herkesin tam not verdiği bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.


      MALZEMELER:

  Tavuk (incik, kanat karışımı olmalı)
 
  2-3 diş sarımsak (ezilecek )

  1  yemek kaşığı soya sosu

  kimyon, tuz, kekik ve köri

  biraz zeytinyağı



    YAPILIŞI

  Tavukları yıkayıp fazla suyunu süzüyoruz.Tavukta ölçü vermedim, kişi sayısına ve kişilerin iştahına göre ya da menüde başka hangi yemeklerin olduğuna göre tavuk miktarını siz ayarlayın.

   Derin bir kabın içerisine sarımsak, soya sosu, zeytin yağı, kekik, kimyon, köri ve tuzu katıp tavukları ekleyin.Karıştırarak sosun tavukların her yerine bulaşmasını sağlayın.Bu şekilde buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat bekletin.


   Dolaptan çıkarttığınız tavukları elektrikli ızgarada güzelce pişirin.Afiyetle yiyin.Yanına pilav, fırında patates, salata artık canınız ne istiyorsa yapabilirsiniz.İnanın çok muhteşem bir lezzet, mutlaka deneyin.Herkese afiyet olsun...


5 yorum:

sera dedi ki...

Tarifiniz de güzel, soslu tavuk ve pilavınız da.
Eşinizin ve sizin ellerinize sağlık, bereket ve huzur ailenizden eksilmesin.

Blog listeniz de iki blogumun linkini görünce bunları yazdım. Amiral gemim üçüncü ya da dördüncü bloğumun linkini görmüş olsa idim, Allah bilir neler yazardım.

Şaka şaka.
:)

Gizemli Tatlar dedi ki...

Sevgili Sera ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.Verdiğin bilgi de çok işime yaradı.Hemen uyguladım.Bakalım sonucu göreceğiz.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

TAM BENDE DEĞİŞİK ET YEMEKLERİ SOSU DÜŞÜNÜYORDUM Kİ SENİN TARİFİ OKUDUM BENDE SOSLU TAVUK YAPIYORUM AMA İÇİNE SOYA SOSU VE KİMYON KOYMADAN .MERAK ETTİM DOĞRUSU İLK FIRSATTA DENEMEK İSTERİM.

BU ARADA EŞİNİZİN VE SİZİN ELLERİNİZE SAĞLIK
SEVGİLER

Gizemli Tatlar dedi ki...

Sevgili Neşe güzel yorumun için teşekkür ederim.Yorumunuzu okuyunca tarifte bir baharatı unuttuğumu hatırladım, bir de köri katılıyordu.İşte bu sosu hep eşim hazırladığ için gözümden kaçtı.Hemen bloğumda düzeltme yapıyorum.SEVGİLER...

sarımutfak-hande dedi ki...

bu tabağı öğle yemeğim için alabilirmiyim harika görünüyor
elerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer