11 Mayıs 2010 Salı

YOĞURT ÇORBASI


     Yoğurt çorbası yapmasını bilmeyen yoktur herhalde, belkide vardır.Nasıl ki her yiğidin bir yoğurt yiyişi varsa bir de yoğurt çorbası yapışı vardır herhalde.Benimki de bu işte.

       MALZEMELER:

1 avuç pirinç (koyu kıvamlı çorba sevenler için 2 avuç )

1 yumurta

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı normal yoğurt

3-4 yemek kaşığı un

tuz, su, kekik, zeytinyağı

   
      YAPILIŞI:

   Yıkadığımız pirinçleri çorbamızı yapacağımız tencereye koyup üzerine biraz su ekleyip ocağa alalım.Pirinçleri yumuşayana kadar pişirelim.

   Bu arada yoğurt, yumurta, un ve biraz suyu ayrı bir kapta el blendırıyla ya da çırpma teliyle pürüzsüz olacak bir şekilde çırpalım.(Yoğurt miktarını göz kararı azaltıp çoğaltabilirsiniz ancak mutlaka süzme yoğurt kullanın derim.Tabi ekşi olmasın.)

   Pirinçler yumuşadığında çırpılmış yoğurt karışımımızı tencereye dökerek bir yandan da karıştıralım.Koyu olacağı için  su katarak kıvamını ayarlayalım.

   Çorbamızı kaynayana kadar karıştıralım.Kaynayınca eğer koyuysa biraz daha su katıp kaynatabilirsiniz.Tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.Son olarak da kekiğimizi katıp karıştıralım ve ocaktan alalım.

   Yoğurt çorbasında bir çok insan nane kullanır bence kekik daha çok yakışıyor.Kızlarım bu çorbayla büyüdüler hala da en sevdikleri çorba yoğurt çorbasıdır.Mutlaka deneyin derim.

    Herkese afiyet olsun...

2 yorum:

Ebru dedi ki...

Canım, bu tarifi senden alıp yapmıştım. Harika olmuştu. Ben de çok seviyorum bu çorbayı. Bu arada sitende brokoli çorbasının tarifini de versene. çok memnun olurum. öptüm

Gizemli Tatlar dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Brokoli çorbasınıda en kısa sürede yapacağım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer