4 Mayıs 2010 Salı

TİRAMİSU


      Şu an buzdolabında dinlenen yukarıda gördüğünüz tiramisu yarın öğleden sonra arkadaşlarımla birlikte afiyetle yenilecek.Daha önceleri tiramisuyu kekten yapıyordum.Sevgili arkadaşım Ayşe Akçin'in tavsiyesi üzerine kedidili bisküviden denedim.Bence sonuç daha güzel oldu.Artık hep kedidilinden tiramisu yapıyorum.Ayrıca evde her zaman bir paket kedidili bisküvi ve labne peynirini hazır bulunduruyorum.Böylece akşama misafir gelecekse hafif ve lezzetli bir tatlıyı kolayca hazırlıyorum.
    İşte tarifi:

         MALZEMELER:

1 paket kedidili bisküvi

1 su bardağı ılık nescafe (Bardağın yarısına süt yarısına su koyun, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı nescafe katarak karıştırın)   

 KREMASI İÇİN:

Yarım kg süt (2,5 su bardağı)

2 yumurta sarısı

3 çorba kaşığı un

5 çorba kaşığı toz şeker

1 paket labne peyniri




        YAPILIŞI:

     Borcama kedidili bisküvilerinin yarısını diziyoruz.Hazırladığımız ılık nescefenin yarısını kaşık kaşık bisküvilerin üzerine dökerek bisküvileri ıslatıyoruz.Her bisküvinin üzerine yaklaşık 2 yada 2,5 çorba kaşığı dökmek yeterli, çok fazla ıslatmayın çünkü kremasını dökünce de zaten bisküviler yumuşayacaktır.

     Kreması için labne dışındaki tüm malzemeleri tencereye alıyoruz.Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.Pişen kremayı çırpma kabına alarak labne peynirini katıyoruz ve mikserle 5 dakika çırpıyoruz.

      Kremamızın yarısını  borcama dizerek ıslattığımız kedidili bisküvilerimizin  üzerine döküyoruz.Kalan bisküvileri dizerek yine nescafeyle ıslatıyoruz ve kalan kremamızı döküyoruz.Buzdolabına kaldırarak en az 2-3 saat bekletiyoruz. 

      Servis öncesinde üzerine süzgeçle kakao serpiyoruz.Veeee tatlımız hazır.

      Yiyen herkesin bir dilim daha istediği yanında bir fincan kahveyle de harika giden bir lezzet.Bir de dostlarınız da yanınızdaysa işte o zaman lezzet tamamlanıyor.Herkese afiyet olsun....

    

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer