8 Mayıs 2010 Cumartesi

SODALI BÖREK


   Bu börekten o kadar çok yaptım ki benim sık kullanılanlarımdandır.Yapımı kolay,su böreği gibi lezzetli ve bir gece önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilebiliyor.Daha ne olsun öyle değil mi?
   İşte tarifi:

      MALZEMELER:

5 yufka

2 yumurta

1 su bardağı süt

1 şişe maden suyu

1 su bardağı sıvı yağ(İsterseniz daha az da katabilirsiniz)

İçi için peynir, maydanoz




    YAPILIŞI:

   Fırın tepsimizi yağlayıp bir yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde düzgün bir biçimde serelim.Diğer yufkaları elimizle ortadan ikiye bölerek buruşuk bir şekilde tepsimize koyalım.

  Yufkaların yarısını kullandığımızda peynirli içimizi serpelim.Kalan yufkaları aynı şekilde buruşuk bir şekilde dizelim.Yufkalar bitince ilk olarak tepsinin altına serdiğimiz yufkanın kenarlarını bohça gibi düzgünce kapatalım.

   Böreğimizi güzelce dilimlere ayıralım.Bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ ve maden suyunu iyice karıştıralım.Bu karışımı büyük bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş böreğimizin her yerine dökelim.Bu sıvı karışımı gözünüze çok gelebilir ancak hepsini dökün.

    Bu şekilde en az 45 dakika bekletin.Böreğin sıvının tamamını emdiğini göreceksiniz.İsterseniz buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün de pişirebirsiniz.200 derecede yarım saati aşkın bir sürede kontrollü olarak pişirin.
    
     Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer