9 Mayıs 2010 Pazar

KREP


     Krep yapmayı lise yıllarımda öğrenmiştim.Bu konuda epey uzmanlaştım diyebilirim.Çok da uzmanlık gerektirecek bir şey değil ama el alışkanlığı gerekli.Bir de kıvamı önemli tabiki.Bozadan biraz daha sıvı olmalı. Vereceğim tarifte bu kıvamı yakalayabilirsiniz.
   
     Pazar sabahları kahvaltıda oldukça güzel gidiyor.Mesela biz bu sabah afiyetle yedik.Deneyenecek herkese şimdiden afiyet olsun.Bu arada tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.İşte tarifi...

      MALZEMELER:

1 su bardağı süt

2 çay bardağı un

1 yumurta

tuz

pişirirken kullanmak üzere biraz sıvı yağ.

         YAPILIŞI:

   Süt, un, yumurta ve tuzu çırpma kabına koyup tamamen karışana kadar çırpalım.Ben bu işlemi mutfaktaki en büyük yardımcım olan el blendırıyla yapıyorum

   Krep tavamızı 1 tatlı kaşığı sıvı yağla yağlayalım ve ocağa koyalım.Krep tavanız yoksa herhangi bir teflon tava da kullanabilirsiniz.Tavamız ısındığında krep hamurumuzdan 1 kepçe ya da göz kararı bir miktar hamur döküp, hızlı hareketlerle tavanın her yerine yayılmasını sağlayalım.
 
   Krepleri oldukça ince hazırlarım.Bence makbulü de budur.Kalın olduğunda pan keki andırır gibi gelir bana.Pan keki de çok severim.Onun da tarifini veririm ilerleyen günlerde.

   Tavamıza döktüğümüz krep hamurunun kısa sürede alt tarafının piştiğini göreceksiniz.Bir spaluta yardımıyla ya da hoplatma yöntemiyle tersini çevirelim.Bu sırada krebin kenarlarından çok az sıvı yağ ekleyelim.Tatlı kaşığının ucuyla.Krepleri orta ateşte pişiriyoruz, ocağın altını çok açmayın.Lezzetli ve hafif olmasını istiyorsanız fazla yağ kullanmayın.

   Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer