18 Mayıs 2010 Salı

KAR LOKUMU


 Bu tarifi Pembe tatlar adlı blogta gördüm.Gerçekten harika bir lezzet, değişik bir görünüm mutlaka deneyin.İşte tarifi...

      MALZEMELER:

  • 125 gr margarin

  • 9 yemek kaşığı un

  • 1 litre süt

  • 9 yemek kaşığ toz şeker

  • 2 paket vanilya

  • 2 parça damla sakızı

  • üzeri için hindistan cevizi

      YAPILIŞI

   Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın  karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin.

    Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın.Dar ,uzun bardakların (rakı bardağı kullandım ben) içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.8 bardak muhallebi elde ettim.


 

    Muhallebilerin ilk sıcağı çıkınca buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirin.Ben 4 saat kadar beklettim.Buzdolabından çıkarttığınız bardakların üzerine biraz su dökün.Muhallebinin sulanacağından endişe etmeyin, bu işlemi bardaktan kolay çıksın diye yapıyoruz.Suyunu döküp muhallebileri dikkatli bir şekilde kesme tahtasının üzerine çıkarıyoruz.

 


       Islatılmış bıçak ile  tatlımızı istediğimiz kalınlıkta kesiyoruz.Ben 7 parçaya böldüm.Her bir parçayı hindistan cevizine bulayıp istediğiniz şekilde süsleyin.Ben damla çikolata, ceviz ve fındık kullandım süslerken. Evinizde uygun olan başka    malzemelerle de süsleyebilirsiniz.   
    
    Herkese afiyet olsun...


    


4 yorum:

Adsız dedi ki...

halacım çok güzel bir tarife benzeyior bizde yapıcaz:)

Gizemli Tatlar dedi ki...

Elifciğim mutlaka deneyin şimdiden afiyet olsun.

Pembe Tatlar dedi ki...

Siz fotolu anlatmışınız birdaha soran olursa size yönlendireceğim...

Elerinize yüreğinize sağlık sevgiler...

Adsız dedi ki...

saol halacım:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer