22 Ekim 2012 Pazartesi

KAMBER BİBER TURŞUSU



      Herkese merhaba, çok lezzetli ve pratik bir tarif vermek istiyorum sizlere.Bizim evde yıllardır sevilerek tüketilir, misafir sofralarımdada yer bulmuştur.Kavanozlar halinde oda sıcaklığında muhafaza edilebilmesi de bir diğer tercih sebebidir benim için.İşte tarifi...

      MALZEMELER

  Kırmızı kamber biber

  tuz, toz şeker

  zeytinyağı, sirke

  sarımsak

       HAZIRLANIŞI

  Yıkanmış kamber biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyin ve fırın tepsisine yan yana  dizin.Her bir biberin içine bir diş sarımsak, bir tatlı kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı kadar  toz şeker ve tuz koyun.Yaklaşık 180-200 derecede ısıttığınız fırında   biberleri yumuşayana kadar pişirin.

    Pişen biberleri iki kaşık yardımıyla kavanozların içine sıcak sıcak koyun.Biberler sıcakken ortalama 4-5 tanesi bir kavanoza ancak sığıyor.(Soğuduğunda ise alt resimdeki gibi boşluk kalıyor.)Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, ters çevirip soğumaya bırakın.

   Soğuyan kavanozların kapaklarını kontrol ederek iyice tuttuğundan emin olun.Sonrasında oda sıcaklığında herhangi bir yerde saklayabilirsiniz. Turşumuz hazır.Afiyet olsun...







3 yorum:

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Bende yapıyorum bu turşudan çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun size:)

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar,

Mübarek kurban bayramınızı en içten kalbi duygularımla tebrik ederim. Bu bayramda kalplerimiz sevinçle dolsun, sağlık ve huzur bizimle olsun, bütün acılarımız unutulsun, sevdiklerimiz hep yanımızda olsun, yaptığımız ve yapacağımız tüm dualarımız kabul ve makbul olsun. Kurban bayramınız kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

BEN BİBERLERİN İÇİNE RENDELENMİŞ HAVUÇ VE MAYDANOZDA KOYUYORUM.FARKLI BİR LEZZET OLUYOR.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer