24 Mayıs 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


    Eşimin tüm engellemelerine rağmen (Bakla tarifi de konulur mu bloğuna boşver demişti) zeytinyağlı bakla tarifimle işte buradayım.Evlenmeden önce kesinlikle yemediğim ve nasıl pişirileceğini bilmediğim bir sebzeydi bakla.Eşimin sevdiği bir sebze olmasından dolayı ve kalbe giden yol mideden geçtiği için bakla pişirmeyi öğrendim.Malum eşinizi memnun etmek istiyorsanız bazı yemekleri annesi gibi yapmanız gerekiyor.Bende baklanın nasıl pişirildiğini sevgili kayınvalidemden öğrenmiştim.Kendisi tam bir lezzet ustasıdır.Onun elinden yumurta bile yesem tadına doyamam.Yaptığı tüm yemekler, tatlılar,börekler kısacası her şey mükemmel ötesi lezzetli oluyor.Herhalde sevgisinden de ekliyor.

   Bir çok insanın sevmediği resmini gördüğünde bile ıyyyy dediği baklaya bir şans verin lütfen.Pişirmek isterseniz işte tarifi...

   MALZEMELER:

  Yarım kg.bakla

  2 yemek kaşığı un

  1 adet orta boy soğan

  Yarım demet dereotu

  tuz,zeytinyağı

  Üzeri için sarımsaklı yoğurt


     YAPILIŞI

    Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkadıktan sonra, iki yemek kaşığı un katılmış suyun içinde baklaları yarım saat kadar bekletelim.Baklaların kararmaması için bu işlemi yapmak gerekli.

  Soğanı ay şeklinde doğrayıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.Unlu sudan çıkarıp yıkadığımız baklaları soğanın üzerine ekleyip biraz kavuralım.Çok az su ekleyip, tuzu da katıp kısık ateşte pişirelim.

   Dereotunu yıkayıp, pişmek üzere olan baklaların üzerine serpelim.Doğramadan, sap sap ayırarak konulacak.10 dakika daha pişirin baklamız hazır.

   Biraz ılıdığında üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapılır.Herkese afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,ben egeliyim ve baklayı çok severim :) en çok da pişmeden yemeyi severim :) tarifin içine pişerken ılık suda eritilmiş bir fiske yada bi küçük küp şeker atarsanız tadı biraz daha hoş oluyor,denemenizi tavsiye ederim :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer