14 Ekim 2010 Perşembe

MÜCVER


  MALZEMELER:

 4 adet orta boy kabak

 2 adet yumurta

 maydanoz, dere otu

 tuz, karabiber, kırmızı biber

 un

 1 fiske karbonat

 kızartmak için sıvı yağ



     YAPILIŞI:

    Kabukları soyulan kabaklar rendelenir.İçine iki adet yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, tuz, karabiber, kırmızıbiber, karbonat katılarak karıştırılır.Un azar azar katılarak kıvamı ayarlanır.Çok sulu olmaması gerekir.

      Teflon tavaya biraz yağ koyun ısıtın, bir kaşık mücveri ekleyip önlü arkalı pişirin.Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını aldırın.Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.Afiyet olsun...

8 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

ben bu kabak mücverini çocukluğumda ve sonrasında sevmezdim şimdi ise bayılıyorum eline sağlık
sevgiler..

Bayram Kombesi dedi ki...

Ellerine saglik, kokusu buralara kadar geldi.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

ellerine sağlık canımm en son mısırlısını yaptımm mücverin her haline bayılıyorum:)

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Akşam çayımın yanına alıp yerine sevgilerimi bırakıyorum.

Kendimce dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Cafe Pepela dedi ki...

Ne güzel görünüyor,ellerine sağlık gülüm.
Cici cumalar..

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık bayılırım mücvere:)

Ebru dedi ki...

Canım tarifini yaptım. Harika oldu.Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer