23 Mayıs 2010 Pazar

DAMALI PASTA


   Damalı pasta yapımını hafiftarif adlı sitede görmüştüm.Bu sitede çok yaratıcı fikirler ve güzel tarifler bulabilirsiniz.Mutlaka ziyaret edin, müdavimi olacaksınız.Yapılışını elimden geldiğince resimlemeye çalıştım ancak hafif tariflerde daha ayrıntılı bulabilirsiniz.İşte tarifi...

    MALZEMELER:

   1 adet sade hazır pasta keki

   1 adet kakaolu hazır pasta keki

   2 paket krem şanti

   2 su bardağı süt

   1 kase vişne

   1 paket dr oetker  çikolatalı sos 

   2 su bardağı süt




      YAPILIŞI:

    Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi sade ve kakaolu pasta keklerimizin birer katlarını alırız.Önce bir tabak yardımıyla bir parçasını keseriz, sonra bir bardak ya da küçük bir kase yardımıyla kestiğimiz parçadan bir parça daha keseriz.Böylece pasta  keklerinden halkalar elde etmiş olacağız. Kekinizin büyüklüğüne göre 4 halka da yapabilirsiniz.Ben 3 halka yaptım.

    Bu halkaları bir sade bir kakaolu olacak şekilde iç içe geçiriyoruz. Böylelikle pastamızın katlarını hazırlamış olduk.İsterseniz 4 katlı büyük bir pasta yapabilirsiniz ya da benim yaptığm gibi iki katlı iki tane pastanız olur. 

    Bundan sonrası malum, kekler hafif ıslatılır.Tarifine göre hazırlanan krem şanti araya sürülür.Vişne taneleri ve ya ne isterseniz konulur, ikinci kat kapatılır.4 katlı bir pasta istenirse aynı işlemler tekrarlanır.En üst katta ıslatılır ve 2 su bardağı sütle yapılan çikolatalı sos biraz soğuyunca pastamızın üzerine dökülür.Buzdolabına kaldırılır.Servis öncesi hindistan cevizi serpilebilir ya da istediğiniz başka şeklilerde süslenebilir.

   Bu pastayı kendi yapacağınız kremalarla da hazırlayabilirsiniz.Sade ve kakaolu hazır kek yerine evde kendiniz gıda hamuruyla renklendirip hazırladığınız pandispanyalarla da farklı renklerde pastalar hazırlayabilirsiniz. Şöyle bir tavsiyede de bulunmak istiyorum.Pastanın ara katlarına meyve konulduğunda servis yaparken halkalar dağılabiliyor.Bol krema ve çikolata parçaları kullanıldığında belki daha sağlam bir pasta olur.Denemek isteyen herkese kolay gelsin ve afiyet olsun...
    

3 yorum:

Yeşim dedi ki...

gerçekten çok güzel anlatmışsın canım tarifi nefis gözüküyor ellerine sağlık...
sevgiler...

Gizemli Tatlar dedi ki...

Teşekkür ederim, beğenmene sevindim.

mintininmutfağı dedi ki...

çok güzel görünüyor arkadaşım
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer