15 Ekim 2010 Cuma

PEYNİRLİ POĞAÇA


    MALZEMELER

 3 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

 3-4 yemek kaşığı yoğurt

 Yarım paket margarin( eritilecek)

 1 su bardağına yakın sıvı yağ

 2 paket kabartma tozu

 tuz

 un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar)

  İç malzemesi:

  Peynir, maydanoz

    YAPILIŞI:

   Hamur için önce yağ, yoğurt ve yumurtaları karıştırın, unu azar azar ekleyin tuz ve kabartma tozunu katın, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.Unu genellikle göz kararı katıyordum, arkadaşlarımın isteği üzerine ölçtüm, ancak kullandığınız yumurtaların boyutu ya da yoğurdunuzun kıvamı bu un miktarını etkileyebilir.Yine de bir fikir vermiştir diye düşünüyorum.

   Peynir ve maydanozdan iç malzemeyi hazırlayın.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp içine peyniri koyup, poğaça şekli verin.Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün, susam veya çörek otu serpin. 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

5 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Mmm ellerine saglik canim vazgecilmez tadlarimizdan pynirli pogaca olmazsa olmazimiz :)

Zehra Gürgen dedi ki...

poğaçaya yğurt konunca daha yumuşak oluyor bizim evde çok seviliyor ama ilk yapıldığı anda sonra ısıtsamda pek ilgi çekmiyr :(
ellerine sağlık canım

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...

yemekbiraşk dedi ki...

çay saatlerimizin vazgeçilmezi
elineize sağlık nefis olmuş
sevgiler..

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer