22 Temmuz 2010 Perşembe

TIRTIL KURABİYE


   Ne zamandır denemek istediğim tırtıl kurabiyelerden yaptım sonunda.Çok lezzetli oldu kızlarım bayıldı.Yiyen herkesten tam not aldı.Ancak kalıbımın ağız kısmı küçük geldi bu yüzden tam 2,5 tepsi kurabiyemiz oldu.Hayalimde daha büyük kurabiyeler yapmak vardı.En kısa sürede daha büyük bir kalıp bulmam lazım, çünkü bu kurabiyeden sık sık yapmayı düşünüyorum.

    MALZEMELER

  250 gr. tereyağ ya da margarin(1 paket)

  1 su bardağı pudra şekeri

  1 su baradğı sıvı yağ

  1 yumurta

  6 su bardağı un

  1 paket kabartma tozu

  1 paket vanilya

  Ganaj için:

  100 ml krema( yarım paket)

  100 gr. bitter çikolata

  Süslemek için hindistan cevizi, çeşitli pasta süsleri



        YAPILIŞI

  Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine pudra şekerini ekleyip iyice yoğurun.Sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin iyice yoğurun, kurabiye hazır.

   Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.Tırtıl kurabiye kalıbıyla kurabiyeleri tepsiye sıkın.180 derecede üzerleri çok hafif pembeleşene kadar pişirin.Çok kızaran bir kurabiye olmadığı için pişmedi sanıp fırında fazla bekletmeyin.

   Kurabiyeler soğurken ganajı hazırlayın.Kremayı bir tencereye alıp ocağa  koyun, kaynama derecesine gelene kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.Bu aşamada çikolataları parçalara ayırıp kremanın içine atın.İyice karıştırın ganaj hazır.İsterseniz daha parlak olması için 1 tatlı kaşığı tereyağ katabilirsiniz.

  Kurabiyelerin ucunu ganaja batırıp tepsiye dizin.Üzerlerine hindistan cevizi serpin.Ganajlı uçları donunca servis tabağına alabilirsiniz.

  İsterseniz arasına marmelat sürüp iki kurabiyeyi yapıştırabilirsiniz.Zevkinize göre pek çok sunum yapılabilir.Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun...

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

BEnde çok severim ellerine sağlık canım...

mintinin dünyası dedi ki...

gizemcim inanılmaz bereketli bir kurabiye bu.ben de geçengün yayınladım blogcu bloğumda.inanılmaz beğenildi.istanbuldan arkadaşım arayıp tırtıl kalıbını nerden bulabilirim diye sorular sordu.benim misafirlerim de çok beğendi,çünkü çok lezzetli gerçekten.seninkiler de enfes görünüyorlar arkadaşım.ellerine sağlık...

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık tırtılcıklar pek nefis görünüyor kurabiyelerin en sevdiğim yönü aynı malzemelerle bir çok çeşit yapılabilmesi sanırım:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer