2 Temmuz 2010 Cuma

BAHARATLI BONFİLE



    Bizim evde en çok sebze pişer.Genellikle et ve sebzeyi karıştırmayı pek sevmem.Eti et olarak yeriz, sebzeyi de zeytinyağlı ve tabi ki etsiz.İstisnalar olur bazen.Ancak dondurucumdan eti eksik etmem.Pişirecek sebze bulamazsam et pişiririm.Bu yüzden çok fazla et yemeği bilmem.Ama tarifini vereceğim baharatlı bonfileyi güzel yaparım doğrusu.Buyrun tarife...


   MALZEMELER:

  10 parça  dana bonfile

  tereyağ

  tuz, karabiber, kimyon, kekik, köri

   YAPILIŞI:

   Tarifi çok kolay; bonfileleri çok az yağlanmış bir tencereye alıp, önce yüksek ateşte biraz çevirin, sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.Bu şekilde yaklaşık 20-25 dk. etler yumuşayana kadar pişirin.

   Yanmaz tavada tereyağı eritin, tuz ,karabiber, kimyon, kekik, köri ile eklediğiniz etleri önlü arkalı kızartın.Afiyet olsun...

6 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ETÇİL BİRİNE ET Mİ SORULUR..ELLERİNE SAĞLIK CANIM
SEVGİLER

DENİZ dedi ki...

harika görünüyor kim bilir nasıl lezzetlidir herşeyi çok güzel yakıştırıyosun ve yapıyosun on parmagında on marifet valla... eline saglık ablacım...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Etçil bir çocuk ve ondan daha etcil bir eşe sahibim.
Et pişiremem ben sevmediğimden midir nedir kokusu bayar benı..
Bundan dolayı et le oluşan tariflerde pek bilmem.
Baharatlarla harmanlanmış tarifin gayet güzel..
Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

Cafe Pepela dedi ki...

İştah açıcı görünüyor..
Ellerine sağlık gülüm!

YeMeK vAkTi dedi ki...

BEN BU İKİLİYE BAYILIYORUM EMİNİM TARİFİNİZDE MUHTEŞEM GİBİ DENEMELİ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer