8 Temmuz 2010 Perşembe

ŞEFTALİ MARMELATI VE TATİL


    Allah kısmet ederse yarın itibariyle tatildeyiz.Bir hafta yokum.Bu hafta tatile gideceğimiz için pek fazla pazar alışverişi yapmamıştım.Dolaptaki şeftaliler gözüme çarptı.Bir hafta boyunca meyve olarak sadece kiraz yediğimiz için şeftaliler öylece kalmış.Bende onlardan marmelat yaptım.Bizim evde çok fazla reçel marmelat  tüketilmez ama kurabiyelerde falan kullanırım diye düşündüm.İşte tarifi...

  MALZEMELER

  1 kg şeftali( 6 orta boy)

  1 kg. toz şeker

  1 limon suyu

  YAPILIŞI:

  Şeftaliler yıkanıp kabukları soyulur.Çekirdekleri çıkarılıp rondodan geçirilir.Tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve koyulaşana kadar kaynatılır.Koyulaşınca içine bir limon suyu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.Kaynarken köpük yaparsa almak gerekiyor.Soğuyunca kavanozlara konularak kaldırılır.Ben buzdolabında saklamayı tercih ediyorum.Görüntüsü, kokusu ve tadı oldukça güzel oldu.

   Tavsiyem meyvelerin bol olduğu şu günlerde çeşit çeşit marmelatlar yapıp kaldırmak.Kışında bunları afiyetle tüketmek.Hoşçakalın canlarım, herkes kendine iyi baksın, mutfağınızdan bereket eksik olmasın.Tatil dönüşü görüşürüz...

7 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerıne sağlık yazın taze taze yapılmış her şey kışın farklı bır lezzet sunuyor damaklara..

Canım ;
İyi tatılller sağlıklı , huzurlu , mutlu günler sizinle olsun..

Hayırlı Kandıllerınız olsun dau ile iç içe..


Sevgiler..

Sevtap dedi ki...

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun arkadaşım ay şeftali varken yapsammı acaba yarı yarıya yapayım çok yenmiyor bizde hatta hiç yenmiyor :)tam bir reçel marmelat özürlüyüz kocişkoyla biz :)

hdidem95 dedi ki...

Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaların fakat adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç unutmadık. Kandiliniz mübarek olsun.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN HAYIRLI KANDİLLER

Unknown dedi ki...

Miraç kandiliniz mübarek olsun
selam ve dua ile..

Bengü dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Neredeyse yaz bitecek. Henüz reçel ve marmelat siftahım yok :( Sizinkilere bakarım idare edeceğim artık.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık bizim evde çok sevilir
iyi bir tatil dilerim herşey gönlünce geçsin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer