18 Haziran 2010 Cuma

MERCİMEKLİ POĞAÇA


   Poğaça denilince aklıma ilk gelen peynirlisidir.Aslında zeytinli, patatesli, mercimekli vb. yapılabilir.Bende alışkanlık olsa gerek en çok peynirlisini yaparım.Bu sefer değişiklik olsun dedim ve mercimekli poğaça yaptım. Eğer mercimek ve kıyma  seviyorsanız bu poğaçayı deneyin derim.Lezzeti yerinde, ilk piştiğinde kıtır, sonrasında yumuşak bir poğaça.Tarif Oktay ustadan...


    MALZEMELER

1 su bardağı sıvıyağ

50 gr. margarin veya tereyağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

    İÇ MALZEMELERİ

1 adet ortaboy soğan

1 kase haşlanmış mercimek

50 gr. kıyma

tuz, karabiber

   ÜZERİ İÇİN

  1 yumurta sarısı

  haşhaş tohumu


    YAPILIŞI:

   Hamur için gerekli malzemelerden önce sıvı olanları yoğurma kabına alın, elinizle iyice karıştırın.Sonrasında diğer malzemeleri katarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.Unu azar azar katın.Hamuru streç filme sararak buzdolabına kaldırın ve 30 dk.dinlendirin.Bu arada iç malzemelerini hazırlayın.

   Soğanı tavada biraz zeytinyağıyla kavurun, kıymayı katın kavurun. Haşlanmış mercimekleri, tuz ve karabiberi katıp biraz karıştırıp ocaktan alın.Soğumaya bırakın.

   Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlak açın, içine mercimekli iç harcından bolca koyun.Hamur mümkün olduğunca ince olsun.Kapatarak poğaça şeklini verin.

   Yağlanmış fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer