Takvimler 24 Haziran'ı gösterirken, benim şimdi buz gibi limonata ya da soğuk yenen bir tatlı tarifi vermem gerekirken, bu yağmurlu , serin Eskişehir havasında sıcacık bir çorbayla burdayım.Evet evet kararımı verdim yaz gelmeyecek bence...Neyse çorbamızı içip oturalım bari...
MALZEMELER
1 kase kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
tuz, su, sıvıyağ, nane
YAPILIŞI
Bir çok kişi zaten biliyordur mercimek çorbası yapmayı.Arşivimde bulunsun istedim.Hala bilmeyen varsa öğrensin, bilenlere de hatırlatmış olayım.İşte tarif...
Tencereye yağı koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun, unu ekleyin ve kavurun.
Mercimekleri iyice yıkayın, tencereye ekleyin, salça ve su katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
Mercimekler iyice pişince el blendırı yardımıyla çorbayı iyice özleştirin.Tuzunu katın, koyuysa biraz su ekleyip kıvamını ayarlayın.Nane ekleyip servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder