22 Şubat 2015 Pazar

LAVAŞ BÖREĞİ



      Herkese merhaba, pratik ve çok lezzetli bir börek yapalım bu gün.Börek demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama çok pratik olduğu kesin. Çayınız demlenene kadar tavada böreğiniz hazır.Bu tarif için hazır paketlerde satılan lavaşlardan kullanabileceğiniz gibi, kebapçıların kullandığı lavaşlarla da yapabilirsiniz.İşte tarifi...


           MALZEMELER

   4 adet lavaş

  1 adet yumurta

  1 çay bardağı süt

  Yarım çay bardağı sıvı yağ

       İÇ MALZEMELERİ

   Sucuk 

   Kaşar peyniri rendesi

   Ketçap

       HAZIRLANIŞI

   Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kabın içinde karıştırın, bu karışım böreğimizin sosu olacak.

      Teflon ya da seramik tavayı çok az yağlayın.İlk lavaşı koyun, üzerine hazırladığınız sostan bir kaç kaşık dökün.İkinci lavaşı koyup üzerine yine sos dökün.Biraz ketçap, sucuk ve kaşar peyniri rendesini koyduktan sonra üzerine 3. lavaşı, sosu ve son lavaşı koyun.Kalan sosu da en üste dökün.Vaktiniz varsa 5-10 dk. bekletebilirsiniz.Kısık ateşte bir yüzünü pişirin, dikkatlice ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer