8 Şubat 2015 Pazar

EVDE LOR YAPIMI (RİCOTTA)


          Herkese merhaba, bu gün size ev yapımı lor tarifi vermek istiyorum.Evde ilk lor denemem aldığım sütün kesilmesiyle olmuştu.O gün süt kesildi diye üzülmüştüm ama, lor peyniri yapmayı öğrenmiş oldum bahanesiyle...Siz evde loru normal sütten yani taze sütten yapabilirsiniz, bunun için köy sütüne ihtiyacınız olacak.Denemenizi tavsiye ederim, bir sonraki yazıda da hazırladığımız bu lorla yapılan, lorlu kurabiye tarifi vermeyi düşünüyorum. 


          MALZEMELER

    2,5 litre süt

    1 su bardağı yoğurt

    1 limonun suyu

       HAZIRLANIŞI

    Sütü ocağa alın, kaynamaya başladığı anda, içine  yoğurt ve limon suyunu ekleyin.Böylece sütün kesilmesini sağlayacağız.


Kestirdiğimiz süt bu hale geliyor.


    Süt bu şekilde topaklar haline geldiğinde bir süzgecin içine temiz bir bez koyup süzelim.  

                   İsterseniz bu şekilde lor olarak kullanabilirsiniz.



   Üzerine bir ağırlık koyup bir kaç saat bekleyip iyice suyu süzüldüğünde ise peynir şeklinde tüketebilirsiniz.
     
        Taze peynir olduğu için çok fazla dayanmaz, 3-4 içinde tüketin. İsterseniz derin dondurucuda daha uzun süre saklayabilirsiniz.

        Hazırladığınız lordan kurabiye yapabilir, omlete katabilir ya da kahvaltıda zeytinyağı ve kekikle tatlandırarak tüketebilirsiniz.

       Bu arada süzdüğünüz suyu sakın dökmeyin.Peynir altı suyu olarak bilinen bu su çok besleyici, çorbalara katabilir ya da hamur işlerinde kullanabilirsiniz.Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer