20 Şubat 2015 Cuma

BROWNİ KURABİYE ( ISLAK KURABİYE)


       Herkese merhaba, son dönemlerin popüler bir kurabiyesiyle karşınızdayım. Hamur işlerinin de bir modasının olduğunu düşünüyorum. Bir anda bir börek, kek ya da kurabiye çok meşhur oluyor, herkes deniyor her evde yapılıyor. Bence son günlerin en moda kurabiyesi de bu. Biz ailece bu kurabiyeyi çok sevdik, yapılışı kolay, kısa sürede hazırlayabiliyorsunuz. En önemlisi de muhteşem lezzeti... Piştikten sonra şerbete batırılması inanılmaz bir lezzet katıyor.Kurabiyenin şerbetli olduğunu ilk kez bu kurabiyeyi tadan bir kişiye söylemezseniz fark etmiyor bile. O derece hafif de aynı zamanda. Hala denemeyen varsa işte tarifi...



     MALZEMELER

   125 gr. tereyağı(Oda sıcaklığında)

   1 çay bardağı sıvı yağ

   1 adet yumurta(Oda sıcaklığında)

   1 çay bardağı pudra şekeri

   3 su bardağı un

   3 yemek kaşığı kakao

  1 paket kabartma tozu

  1 paket vanilya

    ŞERBETİ İÇİN

 1 su bardağından 1 parmak eksik su

 Suyla aynı ölçüde toz şeker

 4-5 damla limon suyu

     HAZIRLANIŞI

       Önce şerbeti hazırlayın.Su, şeker ve limon suyunu yaklaşık 5 dakika kaynatın.Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

     Kurabiye için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Cevizden az küçük boyutta parçalar kopartıp yuvarlayın. (Kurabiyeler ağızda dağılıyor, bu yüzden küçük, tek lokmalık hazırlamaya çalışın)Yağlanmış fırın tepsisine dizin.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
     
      Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince şerbete batırıp çıkarın. Üzerini hindistan cevizi ya da antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.Herkese afiyet olsun.
     

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer