30 Temmuz 2010 Cuma

TRUFF



  Bir çok blogda görüpte denemek istediğim trufflardan sonunda yaptım.Kızlarım tadına bayıldı, sık sık yapmam için yoğun talep var.Yaparız artık, yeterki yesinler...

    MALZEMELER

 100 ml. krema (yarım paket)

 100 gr. bitter çikolata

 kurabiye ( kek ya da bisküvi de olabilir )

 Hindistan cevizi, pasta süsleri

     YAPILIŞI

    Tencereye kremayı alın ve kaynama derecesine kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.İçine kırılmış çikolataları ekleyin.Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın.Karışımın içine ufalanmış kurabiyeleri ekleyin, karıştırın.Ben evde kalan kurabiyelerimle yaptım.Kurabiyeler için bir ölçü veremiyorum, göz kararı yapılacak bir şey.Kurabiyeleri ekledikçe elde ettiğiniz kıvamdan, olup olmadığını anlarsınız zaten.

    Bu şekilde soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.Sonra buzdolabına kaldırın ve 4-5 saat bekletin.Buzdolabından çıkarttığınızda karışımın sertleştiğini göreceksiniz.Bir kaşık yardımıyla küçük parçalar alarak elinizle yuvarlayın.Hindistan cevizi ve ya pasta süslerine bulayıp küçük kağıtların içine koyup yine buzdolabına kaldırın, 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz. Bu ölçülerle 25 adet truff elde ettim.

    

9 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

içine ne koyarsan koy süper oluyor truffler sanıırm bunda krema ve çikolatanın rolü büyük:)

ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyorlar.sevgiler.

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık.içinde çikolata olur da nefis olmaz mı.afiyet olsun minişlere...

yemekaski.com seçil dedi ki...

Ellerinize sağlık.. renkli şekerlere bulanınca çok daha sevimli oluolar :) benim sitemde çok daha farklı bi tarifi var ama birgün bu şekliylede deniycem.. sevgiler..

Gizemli Tatlar dedi ki...

Sevgili Aylin, Minti,Arzu teşekkürler.


Seçil bloğuma hoşgeldin.Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.

Cafe Pepela dedi ki...

Çok şekerler,Gizem'ciğim,ellerine sağlık.
Bir tane aldım.. :)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Hangi birine yorum yapacağımı şaşırdım her şey harika görünüyor ellerine sağlık. Dur ben şu tarifleri incelemeye deva medeyim :) Sevgiler...

Gizemli Tatlar dedi ki...

Pepela afiyet olsun.Bu arada adım Zeynep ancak boğumun adından dolayı çoğu kişi Gizem olduğunu düşünüyor.

Gizemli Tatlar dedi ki...

Esin ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.Her zaman beklerim.Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer