Bir çok blogda görüpte denemek istediğim trufflardan sonunda yaptım.Kızlarım tadına bayıldı, sık sık yapmam için yoğun talep var.Yaparız artık, yeterki yesinler...
MALZEMELER
100 ml. krema (yarım paket)
100 gr. bitter çikolata
kurabiye ( kek ya da bisküvi de olabilir )
Hindistan cevizi, pasta süsleri
YAPILIŞI
Tencereye kremayı alın ve kaynama derecesine kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.İçine kırılmış çikolataları ekleyin.Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın.Karışımın içine ufalanmış kurabiyeleri ekleyin, karıştırın.Ben evde kalan kurabiyelerimle yaptım.Kurabiyeler için bir ölçü veremiyorum, göz kararı yapılacak bir şey.Kurabiyeleri ekledikçe elde ettiğiniz kıvamdan, olup olmadığını anlarsınız zaten.
Bu şekilde soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.Sonra buzdolabına kaldırın ve 4-5 saat bekletin.Buzdolabından çıkarttığınızda karışımın sertleştiğini göreceksiniz.Bir kaşık yardımıyla küçük parçalar alarak elinizle yuvarlayın.Hindistan cevizi ve ya pasta süslerine bulayıp küçük kağıtların içine koyup yine buzdolabına kaldırın, 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz. Bu ölçülerle 25 adet truff elde ettim.
9 yorum:
içine ne koyarsan koy süper oluyor truffler sanıırm bunda krema ve çikolatanın rolü büyük:)
ellerine sağlık
Ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyorlar.sevgiler.
ellerine sağlık.içinde çikolata olur da nefis olmaz mı.afiyet olsun minişlere...
Ellerinize sağlık.. renkli şekerlere bulanınca çok daha sevimli oluolar :) benim sitemde çok daha farklı bi tarifi var ama birgün bu şekliylede deniycem.. sevgiler..
Sevgili Aylin, Minti,Arzu teşekkürler.
Seçil bloğuma hoşgeldin.Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.
Çok şekerler,Gizem'ciğim,ellerine sağlık.
Bir tane aldım.. :)
Hangi birine yorum yapacağımı şaşırdım her şey harika görünüyor ellerine sağlık. Dur ben şu tarifleri incelemeye deva medeyim :) Sevgiler...
Pepela afiyet olsun.Bu arada adım Zeynep ancak boğumun adından dolayı çoğu kişi Gizem olduğunu düşünüyor.
Esin ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.Her zaman beklerim.Sevgiler...
Yorum Gönder