25 Haziran 2014 Çarşamba

KIRMIZI BİBER SARMASI

 

Oldukça pratik ve lezzetli, görünümü de çok hoş.
 
       MALZEMELER
 
   Kırmızı biber (kapya biber)
 
   Peynir
 
   Maydanoz
 
   Zeytinyağı
 
   Sirke
 
   Sarımsak
 


         HAZIRLANIŞI
 
    İstediğiniz sayıda kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Biberleri büyüklüğüne göre uzunlamasına  3 veya 4 eşit parçaya ayırın.
 
     Her  parçanın içine biraz beyaz peynir koyup rulo şeklinde sarın. Yumuşak, orta yağlı peynirlerin daha çok yakıştığını düşünüyorum, siz istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
 
    Rulo şeklinde sardığınız biberleri servis tabağına alın. Sirke, zeytinyağı ve bir diş ezilmiş sarımsağı karıştırarak biberlerin üzerine dökün. Peyniriniz az tuzluysa tuz da ekleyebilirsiniz. Biberleri bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra maydanozla süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
 
 

1 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

yaza yakışır lezetli bir tarif ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer