14 Temmuz 2014 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI

 
     Çilekli tariflere devam. Tercihiniz benim gibi şerbetli tatlı değil de sütlü ya da meyveli bir tatlıysa bu tarifte ikisini bir arada bulacaksınız. Eğer derin dondurucunuzda çilek sosunuz varsa bu tatlıyı yaz-kış istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Çilek sosu yapıp saklamak istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

 
      
     MALZEMELER
 
  1 litre süt
 
  10 yemek kaşığı toz şeker(isterseniz azaltabilirsiniz)
 
  9 yemek kaşığı irmik
 
  1 paket vanilya
 
  1 yemek kaşığı tereyağı
 
       ÇİLEK SOSU İÇİN
 
  Yarım kg çilek
 
  Pudra şekeri (Miktarını çileğinizin tadına göre ayarlayın)
 
      HAZIRLANIŞI
 
    Sütün içine şekeri ve vanilyayı  katarak kaynatın, ardından irmiği ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin, karıştırın. İrmik tatlısını tart kalıbına dökün, üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın. Öncesinde kalıbı ıslatırsanız, kalıptan çıkarmak daha kolay olacaktır.
 
    Çilek sosu için; ayıklayıp yıkadığınız çilekleri bir kaba alın üzerine pudra şekeri ekleyin ve el blendırında iyice ezin. Herhangi bir pişirme işlemi yok.
 
    Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağınıza dikkatlice ters çevirin, üzerine hazırlamış olduğunuz çilek sosunu dökün. Herkese afiyet olsun.
 

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer