18 Temmuz 2014 Cuma

KEŞKÜL


        Bu nefis tatlı damaklarınızı şenlendirecek.Tarif Oktay ustadan...


       MALZEMELER

   1 Litre süt

   1 yumurta sarısı
  
   1 su bardağı toz şeker

   1 su bardağı toz badem

   2 çorba kaşığı nişasta

          HAZIRLANIŞI

    Sütü tencereye alın, ocağın altını açmadan yumurta sarısını, şekeri ve toz bademi ekleyin.Çırpma teliyle karıştırın sonra ocağınızı açın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.(Toz bademiniz yoksa tuzsuz 1 bardak badem içini sıcak suda bekletin, kabuklarının kolayca soyulduğunu göreceksiniz.Sonra bu bademleri mutfak robotunuzda un gibi olana kadar ezin.)

       Nişastayı bir kabın içinde az suyla iyice ezin.Kaynayan keşkülün içine nişastayı katın ve hızlıca karıştırmaya devam edin.Koyulaşınca (göz göz olduğunda) ocağı kapatıp keşkülü küçük kaplara dökün ve soğutun.Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyin.Herkese afiyet olsun.

1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Merhaba Zeynepcim,
Bloglar arası gezerken blogunua rastladım, keşkül tarifi çok hoşuma gitti. İlk fırsatta deneyeceğim. Seni izlemeye alıyorum. Tanışmaya da beklerim, sevgiler Pırıl.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer