18 Mart 2013 Pazartesi

FIRINDA KABAK TATLISI



            MALZEMELER

     Bal kabağı

     Toz şeker

          Üzeri için:

      Tahin

      Ceviz

             HAZIRLANIŞI

    Kabukları soyulmuş dilimlenmiş kabakları fırın tepsisine alın.Ben kabakları yaklaşık birer parmak kalınlığında dilimliyorum.İnce dilimler halinde bence daha lezzetli oluyor.Tercih sizin tabiki...

    Kabakların üzerlerine toz şeker koyup bir gece bekletin.Şeker miktarı tercihinize bağlı, ben yaklaşık olarak her dilimin üzerine bir yemek kaşığı kadar şeker ekliyorum.

     Ertesi gün kabakların sulandığını göreceksiniz.200 derecede pişirin. Pişme sırasında kabağın suyu tamamen bitmiyor ancak azalıyor ve koyulaşıyor.Tabi bu kabağın cinsiyle de ilgili.

       Soğuyan kabakların üzerine biraz tahin döküp ceviz kırığı serperek servis edin.Herkese afiyet olsun.




1 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık canım..
sevgiler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer