8 Mart 2012 Perşembe

SANDAL SEFASI


     MALZEMELER

   3 adet orta boy kabak

   200 gr kıyma

   1 adet soğan

   2 adet yeşil biber

   2 adet domates

   tuz, karabiber, zeytinyağı

   kaşar peyniri rendesi

      HAZIRLANIŞI

   Kabakların kabuklarını soyup, ortadan ikiye uzunlamasına kesin.İç kısımlarını ayırın.Kabakları kaynar suda (tuz da ekleyin suya) biraz yumuşayana kadar pişirin.

    Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun,ardından ince doğranmış biberleri ekleyip biraz daha kavurun.Kıymayı katıp kavurmaya devam edin.İnce doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra domatesler de piştiğinde yemeğimizin içi hazırlanmış oluyor.

     Haşlanmış kabakları fırın  kabına alın, içlerini kıymalı harcınızla doldurun birazcık da su ekleyin kabınıza ve 170 derecelik fırında pişirin.10-15 dk. sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peynir rendesi serpin, tekrar fırına verin.Kaşar peynirleri kızardığında yemeğiniz hazır.Herkese afiyet olsun...



5 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok severim,nefis görünüyor ellerine sağlık...

Tombul Tarifler dedi ki...

bugün ben de bu yemeği yapmayı düşünmüştüm. son anda karışan bazı sebepler yüzünden yarına kaldı. nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler selamlar...

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

mutfakteyze dedi ki...

ben de yaptım geçen gün ellerine sağlık süper görünüyor.. sevgilerimle...

zeymuran dedi ki...

cok guzeel olmus ellerıne sağlık canım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer