5 Nisan 2010 Pazartesi

ELMALI KEK

   

     Bu tarifi sevgili arkadaşım Ayşe'den almıştım.Onun bütün tarifleri mükemmeldir zaten.Bu kek de işte öyle, içindeki portakal kabuğu ve tarçının kokusu kek pişerken tüm eve yayılıyor.Daha önce böyle bir kek yapmamış herkese denemesini tavsiye ederim.

     MALZEMELER


       KEK İÇİN:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

1 fincan süt

125 gr. erimiş margarin( Sıcak olmasın)

1 paket kabartma tozu


     ELMALI İÇ HARCI:
4 elmanın rendesi

1 portakal kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yarım su bardağı iri ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın





    HAZIRLANIŞI:
   
    Kekimizi hazırlarken her zamanki yöntem uygulanıyor.Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından süt ve yağ eklenerek biraz daha çırpılır.Son olarak da un ve kabartma tozunu ekleyip çırptık mı işte kekimiz hazır.

   Kekimizin elmalı iç harcı için gerekli malzemelerin hepsini iyice karıştırıyoruz.Herhangi bir pişirme işlemi söz konusu değil.İç harcımızı çiğ hazırlıyoruz.

  Yağlayıp unladığımız tepsimize hazırlamış olduğumuz kek hamurumuzun yarısını döküyoruz.Bu hamurun üzerine elmalı iç harcımızı güzelce yayıyoruz.Bunu yaparken çok bastırmamaya dikkat edin.Önemli olan hamurun her tarafını kaplaması.Son olarak da kalan kek hamurumuzu bu elmalı harcın üzerine döküyoruz.Kek hamuru biraz koyu kıvamlı olduğu için hemen yayılmıyor.Bu aşamada spatulanızla hafifçe kek hamurunu elmalı harcı kapatacak şekilde yayabilirsiniz.


   175 derecede altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 25-30 dakikada pişiyor.Siz kendi fırınınıza göre kontrol ederek pişirin.Herkese afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Kekin malzemelerindeki fincan, türk kahve fincanımı yoksa büyük nescafe fincanımı acaba?

Gizemli Tatlar dedi ki...

Kekte ölçü olarak kullanılan fincan Türk kahvesi fincanı.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer