10 Aralık 2014 Çarşamba

REVANİ

 
      Herkese merhaba. Yıllardır denediğim ve her seferinde çok memnun kaldığım garantili bir revani tarifi vermek istiyorum sizlere. Mutlaka denemelisiniz. Hadi kolay gelsin...
 
     MALZEMELER
 
  3 adet yumurta
 
  3 fincan şeker
 
  1 limon kabuğu rendesi
 
  1 su bardağı yoğurt
 
  1 fincan sıvıyağ
 
  3 fincan un
 
  4 fincan irmik
 
  1 çay kaşığı karbonat
 
  1 yemek kaşığı limon suyu
 
     ŞERBETİ İÇİN
 
  3 su bardağı toz şeker
 
  4 su bardağı su
 
  1/4 limon suyu (Çeyrek limonun suyu)
 

     HAZIRLANIŞI
 
      Önce şerbeti hazırlayalım ve soğuması için bırakalım. Çünkü tatlımız sıcak, şerbet soğuk olacak. Suyun içine şekeri ekleyin, kaynayınca çeyrek limon suyu ekleyin bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. 
 
    Yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesini mikserle iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve irmiği ekleyin, karbonatı limon suyunda eritip karışıma ekleyin ve çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine (Kare borcam olabilir) dökün.180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
 
    Revaniyi fırından çıkarınca ilk sıcağı geçtiğinde şerbeti dökün. Bir kaç saat içinde revani şerbeti iyice çekmiş olacaktır. Biraz  buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

3 yorum:

Emel Güzel dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Emel Güzel dedi ki...

Türk kahvesi fincanı mı olacak ölçü?

Gizemli Tatlar dedi ki...

Evet, Türk kahvesi fincanı olacak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer