9 Nisan 2015 Perşembe

PASTIRMALI KIR PİDESİ


     Herkese merhaba, bu gün sizlere çok nefis bir pide tarifi vermek istiyorum.Bu tarifi pek çok kez denedim sonuç hep mükemmel oldu.Ölçüler net, yapımı pratik, isterseniz açık pide şeklinde ve dilediğiniz iç malzemesiyle yapabilirsiniz.Denemek isteyen herkese kolay gelsin diyorum ve tarife geçiyorum.

      MALZEMELER

    Hamuru için:

  1 çay bardağı süt

  2 çay bardağı su

  1 tatlı kaşığı toz şeker

  Yarım çay bardağı sıvı yağ

  1 paket instant maya(kuru maya)

  1 tatlı kaşığı tuz

  Aldığı kadar un (yaklaşık 3 veya 3,5 su bardağı kadar)

      İç malzemesi:

  Pastırma

  Rendelenmiş veya ince dilimlenmiş kaşar peyniri

     Üzerine sürmek için:

  1 adet yumurtanın sarısı

  1 yemek kaşığı tereyağ(İsteğe bağlı)



         HAZIRLANIŞI

     Hamur yoğurma kabının içine kuru mayayı dökün, üzerine toz şekeri ekleyin, ılıttığınız su ve sütü katarak çok hafif elinizle karıştırın.Yaklaşık 5 dk. bu şekilde bekletin.

    Un, tuz ve sıvı yağı ekleyip yoğurun.Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.

    Mayalanan hamuru 14 parçaya ayırın.Her bir parçayı uzunlamasına incecik açın.(Yaklaşık olarak 15 cm'e 30 cm boyutlarında açacaksınız.)

    İç harcınızı da 14 parçaya ayırın.Açtığınız hamurların içine iç harçtan yayın. Pidenin kenarlarını birleştirin.Yani kapatın,kır pidesi olduğu için kapalı olacak. İsterseniz sadece ortasına iç harcı koyup kenarlarını kıvırarak klasik bir pide de yapabilirsiniz.

     Pideleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin. Fırını önceden en yüksek derecede ısıtın. Ben 240 derecede pişiriyorum.Pidelerin dışının çıtır kalması için yüksek ısıda pişmesi gerek. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin.Fırından çıktığında isterseniz pidelerin üzerine tereyağı sürebilirsiniz.Afiyet olsun.

     Not: Tarifi burada görüp denemiştim.


1 yorum:

Elif Gürüs dedi ki...

üniversitedeyken bolu'da malum öğrencilik hallerinden dolayı bu kır pidelerini o kadar çok yerdik ki bıkmıştım o zamanlar göresim yoktu
şimdi aklıma getirdin o günleri özlemişim özlediğimin farkına vardım sayende
pideler çok güzel kızarmış şekli de güzel olmuş ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer