15 Kasım 2014 Cumartesi

GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE

 
 
 
            MALZEMELER
 
     KÖFTESİ İÇİN:
 
  Yarım kg. köftelik kıyma
 
   1 adet büyük soğan
 
   1 adet yumurta
 
   3-4 dilim bayat ekmek içi
 
  tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik
 
    İÇ MALZEMESİ İÇİN:
 
   1 adet patates
 
   1 orta boy havuç
 
   1 su bardağı bezelye
 
   (isterseniz 1 paket hazır garnitür kullanabilirsiniz)
 
    ÜZERİ İÇİN:
 
   rendelenmiş kaşar peyniri
 
   AYRICA; 1 yemek kaşığı domates salçası ve zeytinyağı
 
           HAZIRLANIŞI
 
     İlk olarak köfteyi yoğuruyoruz. Önce soğanı rendeleyin, köfte için gerekli tüm malzemeleri katarak iyice yoğurun, biraz dinlendirin. Bu şekilde bir gece bekletip ertesi gün hazırlayabilirsiniz. Misafir için oldukça pratik oluyor.
 
     Köftelerden yumurta büyüklüğünde kopartıp aşağıda görüldüğü gibi çanak şeklini verin. Pişen köftelerin küçüleceğini hesaba katarak köfte çanaklarını küçük yapmamaya dikkat edin. Fırın kabına alarak 200 derecede çok pişmeyecek şekilde pişirin.

    Garnitür için patates ve havucu küçük küçük, küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye az su koyarak sırasıyla havuç, patates ve bezelyeyi haşlayın. Süzerek bir kaba alın karıştırın, biraz tuz ilave edin. Ben genellikle hazır garnitür kullanıyorum, daha pratik ve hızlı oluyor.
 
   Köftelerin içine garnitürlerden koyun, üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Bu arada bir tavada zeytinyağını biraz ısıtıp salçayı kavurun, yaklaşık bir ya da bir buçuk su bardağı su ekleyip karıştırın, bir taşım kaynatıp kapatın.
 
    Salçalı suyu köftelerin olduğu tepsinin kenarından ilave edin.200 derece fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer