8 Mart 2011 Salı

SÜT KARAMELİ& DULCE DE LECHE

      Ne zamandır yayınlamak istediğim bir tarifti, bir türlü kısmet olmadı.Tam hevese geldim, yazayım derken bu seferde bloglarımızın kapanması durumu söz konusu oldu.Bir kaç kendini bilmezin yaptıklarının cezasını bizlere ödetmemeleri lazım.İnşallah en kısa sürede sorun tamamen çözülür.

    
       Süt karamelinin yapılışını bazı bloglarda görmüştüm  ama denemeye cesaret edememiştim.Sevgili Ab-ı Hayat adlı blogda o kadar güzel anlatılmış ki yapılışı, hemen denedim.Sonuç muhteşem ve artık süt karameli kahvaltılarımızın vazgeçilmezi oldu.Şunu da belirteyim ben tam yağlı pastorize sütle yaptım yaklaşık 2,5 saatte oldu.Köy sütüyle daha kısa sürede istenilen kıvam yakalanabiliyormuş.Tercih sizin...İşte tarifi...


      

     MALZEMELER

  1 litre süt

  1 su bardağı toz şeker

  Yarım çay kaşığı karbonat

       YAPILIŞI

     Sütü derin bir tencereye alın kaynayınca şekeri katıp şöyle bir karıştırın, şeker erisin.Ocağın altını kısın ve karbonatı ekleyin.Bu esnada mutlaka karıştırın , süt köpürüp taşabilir.Bundan sonrası hem kolay, hem zor. Yaklaşık 2,5-3 saat boyunca her 10 dakikada bir karıştırın.Yavaş yavaş renginin, sonrasında da kıvamının koyulaştığını göreceksiniz.Koyulaşmaya başladığında daha sık karıştırın.
    İstediğiniz kıvama gelince ocağı kapatıp süt karamelini soğumaya bırakın.Kahvaltılarda  ya da  kek, browni ve tartların üzerine dökerek afiyetle tüketin.Herkese afiyet olsun...

    (Sürekli karıştırdığım için herhangi bir topaklanma olmadı.Eğer olursa ocağı kapatınca mikserle çırpıp bu sorunu çözebilirsiniz.)


7 yorum:

Unknown dedi ki...

dünya kadınlar günün kutlu olsun.ellerine saglık.

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Her eve lazim bir tarif.

kalpkurabiye dedi ki...

çok zevkle yaptım ve ttatım bende canım nefis birşey kesinlikle:)
seninde ellerine sağlık canımm:))

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım:) bugünlerde çok gördüğüm bir tarif tadınıda merak ettim ayrıca:)
sevgilerimle..

canimçektipişirdim dedi ki...

tarifiniz çok güzel uzun zamandır güzel bi karamel sos tarifi arıyorum bir çok tarif denedim hiç istediğim gibi olmadı..pastanelerde ki pastaların üzerine döktükleri gibi mi tadı acaba?

Gizemli Tatlar dedi ki...

Sevgili canım çekti pişirdim, ziyaretin için teşekkür ederim, tarifi bu şekilde dene çok memnun kalacaksın.Sevgiler

olsada yesek suzan dedi ki...

merhabalar çok güzel gerçekten en kısa zamanda yapıcam ellerinize sağlık
sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer