21 Ocak 2011 Cuma

KESTANE KEBAP


     Fırında, ızgarada derken en güzel yöntemi buldum sonunda, közmatikte kestane....Mutlaka deneyenler vardır, denemeyenler de mutlaka denesinler. Çocukluğumda karlı kış akşamlarında sobanın üzerinde pişirdiğimiz kestanelerin tadını hatırlattı bana.Ne demişler "Kestane kebap, yemesi sevap" eee biz bayağı sevap kazandık bu kestaneleri yerken, ne diyeyim darısı başınıza.
      Bu arada bilmeyenler için yazıyorum kestaneleriniz kolay soyulsun istiyorsanız, bıçakla çizik attıktan sonra 5 dk. kadar sıcak suda bekletin, sonra pişirin.Afiyet olsun...


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Hiç denemedim,ama ilk fırsatta denicem :)
Görüntü 10 numara,ne güzel pişmişler..
Afiyet olsun canım..
sevgilerimle..

anneanneninemekleri dedi ki...

Ohhh süper olsada yesek ellerine sağlık,sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

bayram tatili için kastamonuya gittiğimde sobanın üzerine koyduğumuz közmatikte yapmıştık bizde şahane oluyor canım ellerine sağlık afiyet bal olsun

kalpkurabiye dedi ki...

canımm sevapların bol olsunn:))
kestaneyi çok severimm:)
afiyet bal şeker olsun:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Sevmeyen varmıdır:))

Ellerine salık canım...

Cafe Pepela dedi ki...

Kestanenin başlı başına bir mutluluk olduğunu düşünüyorum!
Harika görünüyorlar.Ellerine sağlık gülüm..
Mutlu pazarlar!

muhabbetsofrasi dedi ki...

bende bu şekilde yapıyorum

hatta közmatik olmadan önce pazardan ucuza aldığım kerep tavasında yapıyordum.

kara kışta en güzel akşam eğlenceliği bence

bu arada kansızlık çekenler için şiddetle tavsiye edilir

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer