7 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKAL PELTESİ




          MALZEMELER

  3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)

  3 su bardağı su

  1 su bardağı toz şeker

  4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

   Yarım limon suyu



      HAZIRLANIŞI

     Portakal suyu, şeker, limon suyu ve 2 bardak suyu tencereye alıp ocağın altını açın.Karışım kaynamaya yaklaştığında 1 bardak suda erittiğiniz nişastayı ocaktaki karışıma ekleyin ve bu sırada hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

       Kaselere paylaştırdığınız  peltenizi ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırın.3-4 saat sonra servise hazır.Herkese afiyet olsun.

       NOT: İsterseniz limon suyu katmayabilirsiniz, ancak hoş bir maşhoşluk verdiği için tavsiye ederim.Ayrıca kaselerin içine birer adet petibör büskivi  de koyabilirsiniz. 


   

2 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyor afiyetler olsun

Eylemin mutfagı dedi ki...

pastaların üstüne de harika olur.ellerine saglık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer