11 Mart 2011 Cuma

MANTI


Kızlarımla mantı yaptık. Her zamanki gibi annelerine YARMID( Nilsu’nun değimiyle) etmek için önce bir güzel kavga ettiler. Sonra ikisi de kendilerine verilen göreve razı oldular. Görev dağılımını açıklıyorum: Gülce mantıları katlayacak, Nilsu da tepsiye dizecek. Tabiki kalan kısım da bana ait. Prenseslerimle vakit geçirmek adına oldukça eğlenceliydi. Bakalım nasıl yapmışız. İşte tarifi…


      MALZEMELER
 
   5 su bardağı un

   2 adet yumurta

   1 tatlı kaşığı tuz

   ılık su

      İç malzemeleri:

   500 gr. az yağlı kıyma

   1 adet orta boy soğan

   1 çay kaşığı tuz

   1 çay kaşığı karabiber



       HAZIRLANIŞI

    İç malzemesini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın, kıymanın içine katın.Tuz ve karabiber ekleyip hepsini iyice karıştırın.

    Hamur için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden biraz sertçe bir hamur hazırlayın.Suyu kontrollü olarak ekleyin.Hamuru 5 adet bezeye ayırın.Bezeleri un yardımıyla oklava kullanarak açın.Kare kare kesin.Ben kesme işlemini pizza dilimleyicisiyle yaptım.Çok pratik oldu.

    Kestiğiniz karelerin ortasına nohut büyüklüğünde iç harçtan koyup karşılıklı kenarlarından katlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Tepsiniz dolduğunda 185 derecede pişirin.

     Bu şekilde buzdolabında birkaç gün ya da derin dondurucuda istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.Yemek istediğinizde makarna haşlar gibi pişirip yiyebilirsiniz.Tabiki sarımsaklı yoğurt ve tereyağı sosuyla birlikte.Herkese afiyet olsun…



3 yorum:

emelce yemek dedi ki...

kizlar simdiden yetisiyor desene,sevgiler.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık zor ama harika sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
sayfanızı yeni keşfettim,ne hünerler paylaşmışsınız,maşallah size...
seve seve izlemeye aldım sayfanızı...
bende sizi bekliyorum sayfama.
gönül dolusu sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer