17 Mart 2010 Çarşamba

RUŞEYMLİ EKMEK



    Yaklaşık iki yıldır ekmeğimi kendim yapıyorum.Tabiki Esseden aldığım ekmek yapma makinesiyle.Şimdiye kadar kepekli, çavdarlı, haşhaş tohumlu, cevizli, fındıklı gibi bir çok çeşit denedim.Hepsinden de memnun kaldım.Ancak o zamanlar bloğum olmadığı için hiç birinin resmini çekmedim.

    Geçenlerde uzun süredir aradığım ruşeymi bir aktardan buldum ve ilk ruşeymli ekmeğim hazır....Tadı, ve kokusu daha da güzel olan bu ekmeğimin dokusu da daha sıkı oldu.

      Bu arada ruşeym de ne? derseniz işte size kısa bir bilgi:

      Ruşeym, kelime anlamı olarak, buğday özü anlamına gelmektedir. Buğdayın işlenerek, una dönüştürülmesi sürecinde, özel ayrıştırma işlemleri sonucunda, 1 tonundan sadece, 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ruşeym, gramlarla satılıyor.


FAYDALARINA GELİNCE:

Mükemmel Bir Afrodizyaktır : Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.

Yaşlılığı Geciktirir : İçerdiğ, E vitamininden dolayı, yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Mükemmel bir E vitamini deposudur.

Kalp için Çok faydalıdır : Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Sinir Sistemi için çok faydalıdır : Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.

Güzelliğinize Güzellik katar : Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.

Kısırlık için faydalıdır : Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ekmek çok güzel görünüyor.Lütfen tarifini de yazar mısınız?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer