27 Mart 2010 Cumartesi

FIRINDA TAVUK VE BİBERİYELİ PATATES




   Eğer çalışıyorsanız, zamanınız kısıtlıysa ve lezzetli birşeyler yemek istiyorsanız işte tam size göre bir akşam yemeği tarifi.Gerçekten çok pratik ve lezzetli hem de tavuğunuz ve patatesler pişerken salata yapacak zaman bile kalıyor...

FIRINDA TAVUK

    Malzemelerimiz tavuk (Tercihim bagetten yana olmuştur hep) ve Maggi'nin Otlu Çeşnisi.

     Maggi otlu çeşni yerine baharat karışımı yaparak kendinizde evde böyle lezzetler oluşturabilirsiniz ama ben otlu çeşniyi çok beğendim.Bir de paprikalı çeşnisi var Maggi'nin o da lezzetli gerçekten.Paketlerin içinde fırın torbası da var.En başta söylediğim gibi çok pratik.

      Gelelim tavuğun yapılışına paketin arka yüzünde de yazdığı gibi tavukları ve çeşniyi fırın poşetine koyarak pişiriyoruz.Yağ falan eklemiyoruz.Daha önce fırın poşeti kullanmamışlar için şunu da söyleyeyim; poşetin üzerine kürdanla bir kaç delik açmayı unutmayın.Pakette belirtilen ısıda ve sürede pişirin şimdiden herkese afiyet olsun...


BİBERİYELİ PATATES

MALZEMELER

4-5 adet orta boy patates

zeytinyağı, tuz

biberiye, karabiber, kırmızı biber

YAPILIŞI

     Patatesleri soyun ve resimdeki gibi dilimleyin.Pişireceğiniz fırın kabına alın.Yağını, tuzunu ve tüm baharatları katarak iyice harmanlayın.Eğer seviyorsanız biraz acı biber de katabilirsiniz.Kızarana kadar fırında pişirelim.Eğer turbo fırın kullanıyorsanız alta tavuğu üste de patatesleri koyup birlikte pişirebilirsiniz.

     Sadece tavukla değil kırmızı et ve balığın yanında da biberiyeli patates yapabilirsiniz.Herkese afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize sağlık

Ebru dedi ki...

Merhaba canım. Siten çok güzel olmuş. Bayıldım. Sen zaten her şeyde çok iyisindir. Hazırladığın bu yemek bizim gibi zamanı kısıtlı olan bayanlar için harika. Bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğime emin olabilirsin. Ayrıca böyle pratik yemek tariflerini bekliyorum. Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer