12 Haziran 2014 Perşembe

JÜLYEN SALATA

 
         Son zamanlarda severek yaptığım ve yediğimiz en favori salatalardan biri. Misafirleriniz için yapacaksanız yoğurdunu katmadan bir gece önceden sebzelerini pişirip buzdolabında bekletebilirsiniz. Oldukça pratik ve çok lezzetli.

         MALZEMELER

     2 adet  orta boy kabak

     2 adet büyük boy havuç

     2 adet kırmızı biber (kapya)

     1 kutu mısır konservesi

      Yoğurt, sarımsak

      Zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber


         HAZIRLANIŞI

     Kabakların kabuklarını soyun, jülyen doğrayın, bir tavada  zeytinyağıyla yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada hassas karıştırın ki kabaklar dağılmasın.
 
       Ayrı bir tavada jülyen doğradığınız havuçları zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin.
 
       Kırmızı biberleri közleyin. Soğuyunca kabuklarını soyup onları da jülyen doğrayın.
 
      Bir kabın içine sarımsaklı yoğurt hazırlayın. İçine soğumuş olan kabak, havuç ve kırmızı biberi ekleyin. Mısırı ve tuzunu da katıp hassasça karıştırın. Servis edeceğiniz kaba alın.
 
       Küçük bir tavada kızdırdığınız 2 yemek kaşığı zeytinyağına biraz toz kırmızı biber ekleyip bir sos hazırlayın ve salatanızın üzerine dökün. Afiyet olsun....
 
 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer