Herkese merhaba, çok istediğim halde bloğumla ilgilenecek vakit bulamıyorum bu günlerde.Sabahtan akşama kadar koşturuyorum, 24 saat yetmiyor...Bir çok tarif birikti eklenecek, bir yerden başlamak lazım değil mi?Başlamak neyse de gerisi gelse...Bu gün hardalın tadını sevenler için güzel bir salata tarifim var.Rokayı genellikle soğanla birlikte balığın yanında tüketiriz, ya da peynirli roka olarak kahvaltıda.Bu tamamen farklı bir tat.İşte tarifi...
MALZEMELER
2-3 demet roka
yarım su bardağı aşurelik buğday
kaju fıstığı
Sosu için:
2 yemek kaşığı hardal
1 limon suyu
zeytinyağı, tuz
YAPILIŞI
Rokaları yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra, çok ince olmayacak şekilde doğrayın.Yarım su bardağı buğdayı pişirin, yaklaşık bir su bardağı pişmiş buğday elde edeceğiz.Pişirdiğimiz buğdaylar iyice soğuyunca doğranmış rokaların içine katın.
Sos için gerekli malzemeleri çırpın, koyu kıvamlı olacak (limonunuz çok suyulsa miktarı azaltabilirsiniz)Hazırlanan sosu salataya ekleyin, iyice karıştırın.Son olarak kaju fıstıkları ekleyin ve karıştırın.Salata hazır.Değişik lezzetlerden hoşlananlara önerilir.Afiyetler olsun...
12 yorum:
rokanın her türlü halini çok severim ben.ellerine saglık.
Kajuyuda rokayida cok severim. Eminim cok guzel bir tat cikmistir ortaya. Ellerine saglik.
ayy kajuyu hiç salatada kullanmayı akıl etmemiştim ne güzel bir öneri:)
emeklerine sağlık canımm:))
hakikaten haklısın bazen 24 saat yetmiyor:)
Salata olsunda her türlüsünü severim.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
enfes bir salata olmus ellerinize saglik sevgiler....
Rokaya bayılırım kajuyada birleşince nasıl güzel olmuştur kimbilirrrr
Ellerine saglik. Saglikli bir salata. Sevgiler...
Görüntü şahane :) Ellerinize sağlık...
değişik olmuş fıstıklarla..
elinize sağlık
sevgiler..
DEĞİŞİKMİŞ DENEMEK İSTERİM
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
SEVGİLER
Kajuya bayılırım salatayada çok yakış
mış ellerine sağlık canım sevgiler.
Evet bu salata nin içine nar taneleri ve kuru üzüm ayri bir lezzet katıyor. ..tavsiyem
Yorum Gönder