Serin bir Haziran gününe yakışacak(!) bir tarif vermek istiyorum sizlere. İçinde işkembe olmayan, adı üstünde yalancı, ancak çok lezzetli...Kış boyunca özellikle soğuk algınlığı olduğumuz dönemlerde sık sık pişirdim bu çorbayı. Bir nevi şifa çorbası da diyebiliriz. Bu arada tarif yine, severek takip ettiğim Yemek Vakti Aylin'e ait.
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü veya but
4 su bardağı su
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Ayrıca yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
ÜZERİ İÇİN:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pulbiber
YAPILIŞI
Tavuğu 4 bardak suda haşlayın, pişince çıkartıp soğumaya bırakın, soğuyunca da iyice didikleyin.
Un, yoğurt, yumurta sarısı ve yarım bardak suyu iyice çırpın, tenceredeki sıcak tavuk suyundan bir kepçe alarak bu karışıma ekleyin, iyice karıştırın.(Çorbanın kesilmemesi için)
Bu karışımı tenceredeki sıcak tavuk suyuna ekleyip sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Didiklediğiniz tavukları, kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. Ocağı kapatmaya yakın sirkeyi, ezilmiş sarımsağı ve sıvı yağı ekleyip bir taşım kaynatın. Ocağı kapatın.
Tuzunu katıp 10 dk. kadar dinlendirin.
Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ dökerek servis edin, afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder