Herkese merhaba, çileğin bol olduğu şu günlerde bol bol çilekli tatlı yapmaya ne dersiniz. Sevdiğiniz, favoriniz olan bir irmik tatlısı yapın, üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Benim nasıl yaptığımı merak ediyorsanız, buyrun tarife...
MALZEMELER
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker(isterseniz azaltabilirsiniz)
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya(Damla sakızlı vanilya da çok yakışıyor)
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN
1 kiloya yakın çilek
1 paket tart jölesi(Kabartma tozu boyutunda paketlerde satılanlardan)
HAZIRLANIŞI
Sütün içine şekeri ve vanilyayı katarak kaynatın, ardından irmiği ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin, karıştırın. İrmik tatlısını istediğiniz tepsiye döküp(Ben kare Borcam kullandım) üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın.
Çilekleri dilimleyip kenarlardan başlayarak ortaya doğru irmik tatlısının üzerine dizin. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. Buzdolabına kaldırıp bir kaç saat bekletin. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder