17 Mart 2010 Çarşamba

KAKAOLU ISLAK KEK

     Bu keki ne zaman yaptıysam çok beğenildi ve hemen tüketildi.Genelde ıslak keklerde çırpma işlemi sırasında tüm malzemeler katılmadan bir miktarı ayrılır, kek piştikten sonra bu ayrılan karışım kekin üzerine dökülür.Ama ben bu lezzeti pek sevmemişimdir, belki de çiğ yumurtadan dolayı.Ama bu tarifte kek pişiriliyor, sonra sütle ıslatılıyor ve çikolatalı sos yapılıp kekin üzerine dökülüyor.İşte tarifi...

MALZEMELER:

KEK İÇİN

3 Yumurta

1 Su bardağı toz şeker

1 Çay bardağı süt

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakako

Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt.

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

1,5 Kahve fincanı şeker

1,5 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı su

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

YAPILIŞI

    Kek için önce yumurtayla şeker iyice çırpılır.Daha sonra süt ve sıvı yağ katılarak biraz daha çırpılır.Ardından un kakao vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülen kek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir.İlk yarım saat kesinlikle fırınınızın kapağını açmayın.Kekin piştiğinden emin olmak için en iyi yöntem kürdan testidir.
Keki fırından çıkardıktan bir dakika sonra bu nokta çok önemli çünkü tam 1 dakika sonra olmalı, 1 su bardağı sütü kaşık kaşık dökerek keki ıslatıyoruz.
Çikolata sosu için tereyağ dışında diğer malzemelerin hepsi bir tencerede çırpılarak pişirilecek.Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ekleyin ve çırparak karıştırın.Hazırlanan bu çikolata sosu sıcakken kekin üzerine dökülecek.Soğuduktan sonra üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

2 yorum:

Ebru dedi ki...

Canım, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşımın tarifi çok guzel, benim gibi kek yapmayı yeni öğrenen biri için 40 yıldır kek yapıyormuşum gibi hissettim:):) tarifine sağlık :):)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer