10 Mayıs 2010 Pazartesi

YOĞURT SOSLU KARNIBAHAR KIZARTMASI

    Karnıbahar çok faydalı bir sebzedir.Fakat bir çok insan özellikle de çocuklar sevmez.Ben kızlarım karnıbahar yesin diye kızartmasını yapıyorum.Yemek seçen çocuklar olmalarına rağmen ikiside yiyor.Onlar yediğine göre herkes yer.Çocuklarınıza karnıbahar yedirmek istiyorsanız, ya da siz bu sebzeyi sevmiyorsanız birde böyle deneyin derim.Tarif Oktay ustaya ait.

    MALZEMELER:

1 adet  orta boy karnıbahar

1 şişe maden suyu

1 yumurta

2 çorba kaşığı ketçap

un, tuz, karabiber


    SOSU İÇİN:

Yoğurt

dereotu

tuz


    YAPILIŞI:

    Karnıbaharları çiçek çiçek kopartıp, tuzlu suda haşlayalım.Çatal batacak kadar yumuşadığında süzüp soğutalım.

   Maden suyu, yumurta, ketçap bir kaba alınarak çırpılır.Un, tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır.Unu azar azar katın, boza kıvamında olmalı.

   Karnıbaharları bu karışıma bulayıp, orta ateşte, teflon tavada ve az yağda kızartalım.

   Yoğurdu bir kaba alarak içine ince doğranmış dereotu ve tuz ekleyelim.İyice karıştıralım.Biraz da süzme yoğurt katarsanız çok daha lezzetli olur.Kızarmış karnıbaharlarımızı sıcak sıcak bu sosla birlikte afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer