6 Mayıs 2010 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ SALATA

    

       Oldukça doyurucu bir salata ve miktar olarak da çok.Yani bu da kalabalık misafirler için ideal.

        MALZEMELER:

3 su bardağı arpa şehriye

1 fincan zeytinyağı

2 adet kesme şeker

tuz, 4 su bardağı su

taze soğan, dereotu

mısır, ceviz

         YAPILIŞI:

    Tencereye zeytinyağını alıyoruz, şehriyenin yarısını (1,5 su bardağı ) katarak rengi değişene kadar kavuruyoruz.

    Kalan şehriyeyi, tuzu, şekeri ve suyunu katarak pilav gibi pişiriyoruz.Suyunu çekince altını kapatıyoruz.

    Şehriyeler soğuyunca karıştırma kabına alıyoruz.İçine ince doğranmış taze soğan, dereotu, mısır ve cevizi katıp iyice karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.İsterseniz limon  da sıkabilirsiniz.

   Herkese afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

abla harika bir salataydı daha önce tatmıştım ama daha fazla çeşitlerini bekliyorum çok güzel salatalar yapıyosun hamarat ablam ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer