27 Şubat 2013 Çarşamba

PANCAR TURŞUSU SALATASI


           MALZEMELER

   Kırmızı pancar turşusu

   Taze soğan (3-4 adet)

   Maydanoz

   Dereotu

   Mısır

   Zeytinyağı, tuz

       HAZIRLANIŞI

   Kırmızı pancar turşusunu bir kaba alın.Ben konserve şeklinde hazır satılanlardan kullanıyorum.Eğer kendi yaptığınız turşuyu kullanacaksanız ya da aldığınız turşu iri parçalıysa istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz.

   Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.Pancarların üzerine katıp karıştırın.Servis edeceğinize yakın konserve mısır, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.Mısırı servise yakın ekleyin ki pancarın rengi mısırı boyamasın.Servis tabağınıza alın.Özellikle gün menülerinde hamur işlerinin yanına çok yakışan bir salata, herkese afiyet olsun...




2 yorum:

Ezgi Arı dedi ki...

Emeğinize sağlık. Ev hanımlığına yeni yeni başladığım zamanlarımda böyle geniş ve özenli sayfanızı bulduğum için çok mutluyum. Teşekkürler

Gizemli Tatlar dedi ki...

Sevgili Ezgi ben teşekkür ederim. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer