MALZEMELER
3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
3 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Portakal suyu, şeker, limon suyu ve 2 bardak suyu tencereye alıp ocağın altını açın.Karışım kaynamaya yaklaştığında 1 bardak suda erittiğiniz nişastayı ocaktaki karışıma ekleyin ve bu sırada hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Kaselere paylaştırdığınız peltenizi ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırın.3-4 saat sonra servise hazır.Herkese afiyet olsun.
NOT: İsterseniz limon suyu katmayabilirsiniz, ancak hoş bir maşhoşluk verdiği için tavsiye ederim.Ayrıca kaselerin içine birer adet petibör büskivi de koyabilirsiniz.
2 yorum:
Ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyor afiyetler olsun
pastaların üstüne de harika olur.ellerine saglık.
Yorum Gönder