Sevgili Aylin'de görüp Yemek Vakti denemiştim bu pastayı. Gerçekten çok lezzetli, kabak tatlısı yaptığımda ertesi günü artan kabak tatlımı genellikle daha önce yayınladığım Balkabaklı Toplar ya da bu şekilde değerlendiriyorum.
MALZEMELER
Kabak tatlısı (Hazırda yoksa 1 veya 1,5 kg kabağın üzerine 1,5 su bardağı şeker katarak ocakta yumuşayana kadar pişirin. İsterseniz şekeri biraz daha azaltabilirsiniz.)
1 paket pötibör bisküvi
2 Poşet kremşanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
ÜZERİ İÇİN:
1 Poşet çikolata sosu ve süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 2 poşet kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayın ve buz dolabına kaldırın.
Kabak tatlınızı yani pişmiş kabakları iyice ezin, tabi ki şerbetini süzerek yapın bu işlemi.
Bisküvileri elinizle küçük küçük kırın.
Ezdiğiniz kabakların içine dolapta beklettiğiniz, kremşantiyi, bisküvi kırıklarını ve cevizi ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı kelepçeli bir kalıba döküp, üzerini düzeltin ve buzdolabına kaldırın.
Bu arada çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Arada karıştırarak soğutun.(Ben bazen çikolata sosunu yarım paket hazırlıyorum, yeterli oluyor.)
Kabak pastasını buzdolabından alın, kalıbın kelepçesini açıp çıkarın ve çikolata sosunu dökün. Pastamız hazır, servis edene kadar buzdolabında saklayın. Herkese afiyet olsun.
2 yorum:
çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ENFES BİR TAT HERKESE TAVSİYE EDERİM..
Yorum Gönder