23 Nisan 2014 Çarşamba

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI



     MALZEMELER:
 
   1 paket bürüksel lahanası(300-400 gr)
 
    300 gr kuşbaşı dana eti
 
    1 adet soğan
 
    1 adet kırmızı biber
 
    2 adet domates
 
    Sıvı yağ, tuz, karabiber
 
       HAZIRLANIŞI:
 
     Soğanı yemeklik doğrayın, yağda pembeleşene kadar kavurun, ardından kuşbaşı etleri katıp yumuşayana kadar pişirin. Etin pişmesine yakın, ince doğranmış kırmızı biberleri, yemeklik doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.
 
     Et pişerken bürüksel lahanalarını yıkayıp tepe kısımlarından biraz keserek ayıklayın ve buharda pişirin. Biraz da etle pişeceğinden ve dağılması halinde yemekte kötü bir görüntü oluşturacağından çok fazla pişirmemeye özen gösterin. İsterseniz az suda haşlayabilirsiniz ancak buharda piştiğinde hem vitamin kaybı olmuyor hem de rengi daha güzel oluyor.
 
     Pişen bürüksel lahanalarını ete ekleyip hafifçe karıştırın. Bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer