Bence baklava yufkalarının adını değiştirip, çıtır börek yufkası desinler.Zira bu yufkalardan yapılan baklavalar pek güzel olmamasına karşın, börekler gayet lezzetli oluyor.Bu yufkalarla her türlü iç malzemeyle güzel, çıtır çıtır börekler yapılabilir.Ben bu kez kabaklısını denedim, oldukça beğenildi.Tavsiye edirim.İşte tarifi...
MALZEMELER
6 Adet mini pide için:
12 adet baklava yufkası
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurta
İç malzemesi:
2 adet kabak
beyaz peynir
dereotu
karabiber, kırmızı biber, tuz
üzeri için:
yumurta sarısı, haşhaş tohumu
YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.Biraz beyaz peynir, isterseniz kaşar peyniri, dereotu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber katıp iyice karıştırın.
Bir adet baklava yufkasını tezgaha serin.Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.Bir fırça yardımıyla bu karışımdan yufkanın her yerine sürün.Üzerine ikinci yufkayı serin.Yufkayı ortadan ikiye katlayın.Tam ortasına kabaklı malzemeden koyun.Yufkaların kenarlarını kıvırarak pide şeklini verin.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.Kenarlarına yumurta sarısı sürün.Haşhaş tohumu serpin.170 derelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
9 yorum:
bencede böreği çok güzel oluo bu yufkaların :) ellerine sağlık.. hayırlı kandiller..
canımm bu tarifi keşke necla ablanın etkinliğine yolasaydın tam oraya yaraşır bir tarif:))
ellerin dert görmesin tatlım..:)
Ne kadar guzel gorunuyorlar. Ellerinize saglik.
Bu tarıfı yayınladıgına cok sevındım ne zamandan berı böreklerde kabak tarifi arayıp duruyordum..
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..
Sevgiler.
baklavalık yufkadan yapılabilen bir tarif daha ne güzel.ellerine saglık.
Harika ! Çıtırr çıtır,üstten görüntüsü baklavayı andırıyor :) ellerine sağlık canım,,hayırlı haftalar..
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Kabaklı olunca hafif de olmuştur.Ohhh miss.
Enfes görünüyor :)
Kabağa bayılıyorum..
Ellerine sağlık gülüm!
Canım ellerine sağlık pidelere bayıl
dım.Ayranda varsa yemeye geliyorum
sevgiler.
Yorum Gönder