MALZEMELER
250 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
3 - 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
marmelat veya süt reçeli
HAZIRLANIŞI
Yumuşak tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı isterseniz mikserle isterseniz de elinizle yoğurarak iyice karıştırın.
Kakao, un, kabartma tozu ve bir fiske tuzu ekleyip elinizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unun hepsini birden eklemeyin, azar azar ekleyin, yaklaşık 3,5 su bardağı un yeterli oluyor.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın, toz şekere bulayın, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin, ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.
175 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarındaki çukurlara marmelat, süt reçeli yada erimiş çikolata sürün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder